English versionEnglish

  +359 888 510 061
info@thereddoorshouse.com
#Български
Къщата с червените врати - Забавления
#НачалоЗа КъщатаЦени и заетостКъде се намирамеПолезна информацияКакво да правим в регионаСнимки от къщата и Родопите#
#
# # #
 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Къщата разполага с оборудвна кухня#Храна: къщата разполага с напълно оборудвана кухня и барбекю. Поддържат се запаси от трайни продукти като сол, олио, захар, лук и др. Необходимо е да носите със себе си малотрайни продукти, които искате да приготвяте. Ако не сте напазарували в града, от който тръгвате, може да направите това в някой от градовете по пътя или като последна спирка в Широка лъка. В по-малките населени места в Родопите не се предлага мляко в магазините, защото хората сами си го произвеждат. Ако вече сте в Солища и нямате мляко за следващата сутрин, попитайте местни хора  от предишната вечер дали може да си купите от тях, за да ви имат предвид и да ви отделят, преди да го предадат в мандрата. Сварете това мляко до кипване.

Забележка: Настаняването при пристигане става между 15 и 21 часа. Напускане след края на престоя - до 12 часа.

Нова услуга: От месец март предлагаме на гостите приготвяне на храна по поръчка на място – закуска, обяд, вечеря (включително типично местни ястия). Както и възможност да се закупят пресни домашни продукти като яйца, прясно и кисело мляко. За повече информация, свържете се с домакина на къщата Атанас Караджов на телефон 0889 969 106.

Забележка: В къщата е нежелателно пребиваването на домашни любимци, освен след изрична уговорка със собственика на тел. 0888 510 061.


#Банки и пари: Най-близките банкомати са в Пампорово и в Девин. В района не може да разчитате на електронни карти, затова носете достатъчно кеш в дребни банкноти със себе си. За по-комплексни банкови или други административни услуги, трябва да се отиде в Смолян или в Девин.

#Бърза помощ: Най-близките болници са в Смолян и в Девин. Смолянската е по-голяма и има повече специалисти.

#Транспорт: Общественият транспорт в региона е зле развит и най-добре е да разчитате на собствен транспорт. От София до Смолян има няколко автобуса на ден от Централна автогара. От София до Девин има автобуси в понеделник, сряда и петък в 17 часа от автогара Юг.  От Пловдив за Смолян и Девин има няколко автобуса на ден от автогара Родопи. Между Смолян и Девин има автобусна линия, която има спирка в Широка лъка. Автостопът е обичаен метод за пътуване в тази част на България.

#При нужда от помощ или съдействие на място можете да се обърнете към Атанас Караджов на тел. 0889 969 106

 
www.thereddoorshouse.com# За запитвания и резервации - телефон +359 888 510 061; email: info@thereddoorshouse.com